DX-one-pro

De DX-ONE-PRO is een professionele active antenne. De prijs ligt rond de € 500,-

Geen goedkope antenne. Maar ik vind deze beter presteren dan de ALA 1530 van Welbrook. (die kost minder iid.)

Hieronder wat plaatjes en tips.

 

De antenne elementen bestaan uit 4 halve loops. Daarvoor zijn 8 stuks aluminium staf  geleverd en de 4 ronde klemmetjes maken daat 4 elementen van. Het is erg handig om dit op een vlakke ondergrond in elkaar te zetten.

Zoals je in de linker boevenhoek kunmt zien is een voldoende hoeveelheid Grolsch onder handbereik. Dit verminderd de stress in grote mate! Antennes zijn altijd erg spannend ;-)

 

Een tubetje zuurvrije vaseline en een schroevendraaier. Op de punten waar de verbindingen komen te zitten moet je goed insmeren. Vaseline is beter dan zomaar wat vet of koper vet.

 

 Dit geldt ook voor de bevestigingen aan de antenne zelf.

 

Ik heb een vast stuk RG213 gebruikt met een lengte van 3 meter en deze zorgvuldig aangesloten op de antenne. Bij verplaatsing ed. hoeft dan niet steeds de plug los van de antenne. Veel aan en afkoppelen zou mogelijk kunnen leiden tot een minder goed contact. Gebruik een degelijke plug!

 

 

 De connector en de plug zijn eerst van vaseline voorzien. Daarna wordt de huls eveneens van vaseline voozien over de plug geschoven.Zoals je kunt zien is de connector verzonken zodat de kans op indringen van regenwater minimaal is. De vaseline voorkomt echter wel condens vocht en is dus van belang.

 

Standaard is een stukje buis meegeleverd met een klem. De buis past in de antenne voet. Je hebt 3 mogelijkheden. Of je plaatst de antenne op neen geschikte buis. De beugel is dan niet nodig. De klem vast gezet op bovenstaande manier maakt het mogelijk de antenne vast te maken aan een wilekeurige verticale buis/mast, of mast uithouder. Verder is het ook mogelijk om dese beugel als kruisbeugel te gebruken zodat de antenne aan een horizontale buis/mast kan worden vastgezet. Zeer universeel en goed doordacht!

 

Aanvankelijke plaatsing. In de afbeeldin zijn ook nog 2 mag. loopjes zichtbaar. Die worden niet meer gebruikt op ndit moment...

 

© PA1G Gert-Jan Dam. Hosting door http://gertjandam.nl