Home PA1G

Plasma TV storing.

De Panasonic plasma TV blijkt een Spaans model te zijn dat via parallel import in Nederland terechtkomt. Dat is goedkoper maar de filtering deugt werkelijk van geen kant. Bovendien straalt het scherm en voeding zelf ook.

Dat verklaart ook meteen de verschillen in sterkte van de storingen bij anderen. Velen hebben weinig overlast maar dat zijn dus de Nederlandse modellen. Inmiddels heeft Panasonic gelukkig de TV omgeruild! Er staat nu een iets ander type. Gelukkig heb ik daar geen last van en is het probleem bij mij opgelost! Uiteraard ben ik daar erg blij me en bedank dan ook allen die hieraan hebben meegewerkt!

De Veron EMC cie heeft bij AT aangedrongen op betere handhaving tav Panasonic Plasma TV's. Een goede zaak van de EMC-cie die er de nodige energie aan heeft gegeven en dit zal blijven doen. Bij gelijke klachten de klacht schriftelijk indienen bij AT. Probeer wel eerst de stoorbron te vinden. In mijn geval ging dat het beste met een MG radiootje vanwege het richt effect van de ferriet antenne. Stel ook de Veron EMC cie op de hoogte. Zie de website voor contactgegevens etc. http://emc-emf.veron.nl

 

Hieronder wat foto's. Klik op de afbeelding voor een 50 % resolutie. of op de link eronder voor 100%

Huidige resolutie 25%  klik voor 50%   of  100%

De bruine print rechts boven is de voeding. Afscherming ontbreekt helaas.

 

Huidige resolutie 25% klik voor 50% of 100%

Hier de voedings print met daaronder slechts een enkelvoudig filter. Een dual-stage filter zou beter geweest zijn. De schroef gaten geven al aan dat er ruimte is voor een groter filter. 

 

PANASONIC ESPANA S.A.
AVDA, JOSEP TARRADELLAS 20-30,
08029 BARCELONA, ESPANIA.

De afbeelding hierboven is van de overlast veroorzakende TV.

Hieronder staat het etiket van het toestel dat Panasonic heeft geleverd na de klachten.